SLUK

ob3
ob2

29. SLUK – Uvodna riječ predsjednika HC UNIMA-e

Želimo vam srdačnu dobrodošlicu na SLUK,

bijenalni susret lutkara u organizaciji Hrvatskog centra UNIMA i našeg najučestalijeg domaćina Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku.

Ovaj festival donosi radost i umijeće lutkarstva dugi niz godina po raznim gradovima u Hrvatskoj, te s ponosom nastavlja tu tradiciju uključujući u svoj proces nastajanja najvažnije institucije lutkarske umjetnosti – okupljajući sva naša gradska lutkarska kazališta, profesionalna privatna kazališta i ostvarujući uspješnu suradnju s Akademijom za umjetnost i kulturu u Osijeku.

Kroz to vidimo da SLUK doista jest susret lutkara i to onih najposvećenijih izvrsnosti u toj umjetnosti. No, bez obzira na postojanje nagrada i natjecateljski tip festivala, SLUK prvenstveno ostaje mjesto susreta. Jedan od rijetkih koji ugošćuje svoje sudionike za cijelo vrijeme trajanja festivala kako bi svi bili u mogućnosti izaći u susret jedni drugima, uživati u predstavama, okruglim stolovima, radionicama te brojnim drugim sadržajima.

Na taj način SLUK zaokružuje i sjedinjuje smisao sportskog duha profesionalizma i zajedništva struke, te poziva sve lutkare na okupljanje.

Zato s veseljem iščekujemo naš susret u Osijeku!

Adam Skendžić predsjednik Hrvatskog centra UNIMA-e