SLUK

ob3
ob2

Svečano otvorenje

S veseljem Vas pozivamo na svečano otvorenje 29. Susreta lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske koje će biti održano u srijedu, 31. svibnja u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića s početkom u 19,30.

Na svečanom će se otvaranju nazočima obratiti ravnatelj Dječjeg kazališta Ivica Lučić, predsjednik Hrvaskog centra UNIMA Adam Skendžić, dekanica Akademije za umjetnost i kulturu Helena Sablić Tomić, izaslanik ministrice Ministarstva kulture i medija i ravnatelj Državnog arhiva Dražen Kušen, dok će festival svečano otvoriti zamjenik osječkog gradonačelnika Dragan Vulin.

SLUK organiziraju Hrvatski centar UNIMA i Dječje kazalište Branka Mihaljevića u partnerstvu s Akademijom za umjetnost i kulturu, a ove će godine okupiti 300-tinjak sudionika, ponajboljih hrvatskih lutkara koji će izvesti 10 predstava u natjecateljskoj konkurenciji te 7 u popratnom programu. Uz predstave organizirane su i dvije radionice za studente Akademije za umjetnost i kulturu te dvije izložbe. Prvu ćemo izložbu studenata Odsjeka za kreativne tehnologije otvoriti uoči svečanog otvaranja festivala u srijedu, 31. svibnja u 19 sati u predvorju Dječjeg kazališta, dok će velika izložba „Osječki SLUK-ovi“ biti otvorena u četvrtak, 1. lipnja u 20 sati u Državnom arhivu u Osijeku.

Raspored možete pogledati ovdje.